Wij werken aan het programma voor 2020, deze verwachten wij in mei online te kunnen zetten. Maar kijk hier vooral wat er vorig jaar allemaal te doen was!

Yoga Programma

Het hele weekend worden yoga lessen & yoga workshops gegeven door (inter) nationale docenten. Diverse yoga vormen en stijlen zijn te ervaren, voor ieder wat wils!

SLOW FLOW

 

 

 

 

Slow flow yoga is een licht dynamische les, opgebouwd uit vloeiende bewegingen die voortkomen uit de hatha yoga. Waarbij een ritmisch, langzaam en diep adempatroon, als een rode draad door de les loopt. De les heeft een rustig tempo, zodat er voldoende ruimte is om je innerlijke ervaringen te observeren en je lichaamsbewustzijn te vergroten.

 

YOGAHOUR

 

 

 

 

 

 

Een toegankelijke les met duidelijke en specifieke alignment instructies. Yogahour is een  uitdagende les die toch goed te doen is. Deze up-tempo les geeft in iedere houding alignment instructies voor meer diepgang in de poses.

KUNDALINI YOGA

 

 

 

 

 

Bij kundalini yoga staat je eigen beleving en ervaring van de set van oefeningen en meditatie centraal. De lessen zijn energiek, speels en dynamisch.


CRITICAL ALIGN-

MENT YOGA

 

Tijdens het yogafestival ga ik aandacht besteden aan de wervelkolom. In ons dagelijks leven zitten we teveel en krommen we de rug. Vaak zijn we niet bewust van onze lichaamshouding. Hierdoor kunnen op de langere termijn (pijn)klachten gaan ontstaan. Om dit patroon te doorbreken gaan we in deze les aan de slag met stijfheden om de wervelkolom te versoepelen.

YOGA NIDRA

 

 

 

Een combinatieles van Restorative yoga en Yoga Nidra. 

Bij restorative yoga, herstellende yoga lig je ondersteund met dekens, blokken en/of kussens een langere tijd in één houding, zo comfortabel mogelijk om te kunnen ontspannen. Daarna gaan we vanuit savasana door met yoga nidra, ook wel slaapyoga genoemd. Je blijft met aandacht bij de stem van de docent, maar ondervindt volledige rust.

 

NATURE EXCERSION

 

 

Life and Death in the Saltmarsh (EN)

How do communities form in the natural world, what holds them together and what tears them apart? How does the death of a salt marsh lead to the birth of another salt marsh? Yogic philosophy teaches us that separation is an illusion and everything is part of one great whole, a great continuum of energy and matter. We will use this perspective to view the complex web of life and death in the saltmarshes of Schiermonnikoog.

 You will need sturdy rubber boots or a pair of shoes that you don’t mind if they get wet or dirty.


YIN YOGA

 

 

 

 

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga waarbij de houdingen langer worden aangehouden. Yin Yoga richt zich op de dieper liggende weefsels in het lichaam, de pezen, banden en gewrichten. Deze weefsels reageren beter op langzaam en langer stretchen dan korte en snelle bewegingen.

 

MEDITATIE

 

 

 

 

Dit jaar is er weer een meditatie tipi, de hele dag kan hier gemediteerd worden. Op gezetten tijden is er een geleide meditatie met Harry.

 

 

VINYASA YOGA

 

 

 

 

Dynamische les met vloeiende bewegingen op je ademhalingsritme. 


PHOENIX RISING YOGA

 

 

 

 

 

Vriendschap sluiten met je lichaam.

 

Iedereen heeft een lichaam. Het is heel goed mogelijk een groot deel van de dag te leven ‘in je hoofd’, zonder veel contact met je lichaam. Ook hebben we vaak allerlei oordelen over ons lichaam.  Phoenix Rising Yoga heeft als uitgangspunt dat er een grote hoeveelheid wijsheid in jezelf en je lichaam ligt. De relatie met je lichaam is één van de belangrijkste relaties die je ooit zult hebben! 

 

 

 

 

 

 

YOGA OP HET STRAND

 

In de vroege ochtend yoga doen met de voeten in het zand (aarde), de wind door je haren (lucht) , de zon op je huid (vuur) en omringd door de zee (water), gaan we het lichaam wakker maken en de elementen ervaren.

HANDSTAND MET DIEUWERTJE

 

 

 

 

 

 

 

Een leuke uitdagende les voor als je je handstand skills wilt oefenen. Je hoeft hem niet te kunnen, sterker nog we gaan verschillende opties onderzoeken die je misschien wel kunt! Geschikt voor alle niveau's, minder geschikt voor als je een schouder en/of pols blessure hebt.


YOGA ANATOMY

  

 

 

2 Classes

1.Revealing Body Patterns. We are moving in patterns every day, on and off the mat. While some patterns may really serve us, others may not. This practice invites you to slow down to observe the patterns in your practice and  habitual ways of moving your body. 

2.The Power of Breath. Breath is the very foundation of a yoga practice and acts as a link between the physical, mental and emotional body.

 

GENTLE YOGA

  

 

 

Deze les is geschikt voor mensen die minder mobiel zijn door ouderdom, een blessure, een operatie of ziekte en willen bewegen op een veilige manier.

Gentle yoga is geschikt voor jong en oud waarbij op een rustige manier de gewrichten worden opgewarmd, meer zuurstof naar de spieren wordt gebracht en ontspanning wordt gecreëerd. Je verlaat deze les met een fris en vernieuwd gevoel. 

 

YOGA DANCE PARTY

 

Een yogales en dansfeest in één!

Aan de hand van een combinatie van yoga, dans, muziek en ademhaling maak je een reis langs de zeven chakra’s. Universele thema’s als in je kracht staan, wensen en dromen en contact met je intuïtie komen langs op een vrolijke en laagdrempelige manier. Iedereen kan dansen. Het hoeft niet mooi of goed of in de maat. Bij yogadans ga je op zoek naar je eigen bewegingen. Kom naar dit dansfeestje en voel je na afloop heerlijk opgeladen en ontspannen.

 

KUNG FU

  

 

 

 

 

Op het Yogafestival geeft Maarten een gastworkshop met  veel aandacht voor luchtigheid en humor. 

We besteden aandacht aan chi kung, chanqu’an, dierstijlen, en enkele basics.

Hierbij zullen we veel raakvlakken vinden met yoga.

Soms kietel ik je heel even uit je comfortzone.

 

ACRO YOGA

 

 

 

 

AcroYoga, dat draait allemaal om de samenwerking. Want hoe leuk is het, om na een workshop alleen op je mat, nu eens iets samen te proberen? Het helpen en geholpen worden, het

vertrouwen en de overgave, de kracht en de souplesse, het geduld en het aanvoelen, het waarderen en ondersteunen. Even los van verplichtingen, gewenst gedrag en sociale concepten, als jij tenminste durft om die achter je te laten. Gooi je haar los en doe eens gek, want gewoon doen kan elke dag nog wel!
Yoga Festival Schiermonnikoog wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:

Yoga Festival Schiermonnikoog is een samenwerking tussen Open Yoga & Yoga op Schiermonnikoog en onderdeel van Stichting NoorderBeeld.