Yoga Programma

Het hele weekend worden yoga lessen & yoga workshops gegeven door (inter) nationale docenten. Diverse yoga vormen en stijlen zijn te ervaren, voor ieder wat wils!

ACRO YOGA

 

 

 

 

De combinatie van een vleugje acrobatiek samen met een dosis yoga en een toefje Thai-massage zorgt ervoor dat jij de flexibiliteit tussen je oren ontdekt, als je de ontwakende kracht in je lichaam begint te ervaren.

CRITICAL ALIGN-

MENT YOGA

 

 

Tijdens het yogafestival ga ik aandacht besteden aan de wervelkolom. In ons dagelijks leven zitten we teveel en krommen we de rug. Vaak zijn we niet bewust van onze lichaamshouding. Hierdoor kunnen op de langere termijn (pijn)klachten gaan ontstaan. Om dit patroon te doorbreken gaan we in deze les aan de slag met stijfheden om de wervelkolom te versoepelen.

CROWN CHAKRA WORKSHOP 

 

 

 

 

Leer meer over je kruin chakra en bijbehoren oefeningen en meditatie. Deze workshop wordt gegeven in het Engels door Esther Chang & Mandy Bolder.


GEWOON YOGA

 

 

 

Gewoon Yoga tussen alle andere speciale yoga op dit festival ;)

HATHA YOGA

 

 

 

 

 

 

 

KUNDALINI YOGA

 

 

 

 

Bij kundalini yoga staat je eigen beleving en ervaring van de set van oefeningen en meditatie centraal. De lessen zijn energiek, speels en dynamisch.


Mannen Yoga

 

 

 

 

 

 

 

 

Een les alleen voor mannen! Waarom? Omdat dit ook wel eens fijn is, mannen onder mekaar waarbij kracht en flexibiliteit hand in hand gaan. Een krachtig lichaam heeft ruimte nodig. Een flexibel lichaam heeft kracht nodig. 

MEDITATIE

 

 

 

 

Dit jaar is er een meditatie tipi, de hele dag kan hier gemediteerd worden. Op gezetten tijden is er een geleide meditatie. Ook kan je meedoen met de les van Maria 'mediteren kan je leren'.

 

 

NATURE EXCERSION

 

 

Life and Death in the Saltmarsh (EN)

How do communities form in the natural world, what holds them together and what tears them apart? How does the death of a salt marsh lead to the birth of another salt marsh? Yogic philosophy teaches us that separation is an illusion and everything is part of one great whole, a great continuum of energy and matter. We will use this perspective to view the complex web of life and death in the saltmarshes of Schiermonnikoog.

 

You will need sturdy rubber boots or a pair of shoes that you don’t mind if they get wet or dirty.

 


PHOENIX RISING YOGA

 

 

 

 

 

Ontdek en leef jouw waarheid

 

Wie ben ik? Wat is waar voor mij? Is mijn leven in overeenstemming met mijn waarheid? Deze yogales draait om het onderzoeken van jouw antwoorden op deze vragen. Je onderzoekt tijdens deze les wat voor jou waar is en op welke manier je je leven nog dichter kunt afstemmen op jouw waarheid. 

 

SLOW FLOW

 

 

 

 

Slow flow yoga is een licht dynamische les, opgebouwd uit vloeiende bewegingen die voortkomen uit de hatha yoga. Waarbij een ritmisch, langzaam en diep adempatroon, als een rode draad door de les loopt. De les heeft een rustig tempo, zodat er voldoende ruimte is om je innerlijke ervaringen te observeren. Het vergroten van je lichaamsbewustzijn is het centrale doel tijdens deze les. 

VINYASA YOGA

 

 

 

 

Dynamische les met vloeiende bewegingen op je ademhalingsritme. YIN YOGA

 

 

 

 

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga waarbij de houdingen langer worden aangehouden. Yin Yoga richt zich op de dieper liggende weefsels in het lichaam, de pezen, banden en gewrichten. Deze weefsels reageren beter op langzaam en langer stretchen dan korte en snelle bewegingen.

YOGAHOUR

 

 

 

 

 

 

Een toegankelijke les met duidelijke en specifieke alignment instructies. Yogahour is een  uitdagende les die toch goed te doen is. Deze up-tempo les geeft in iedere houding alignment instructies voor meer diepgang in de poses.

YOGADANS

 

 

 

Een yogales en dansfeest in één. Aan de hand van een combinatie van yoga, dans, muziek en ademhaling maak je een reis langs de zeven chakra’s. Universele thema’s als in je kracht staan, wensen en dromen en contact met je intuïtie komen langs op een vrolijke en laagdrempelige manier. Iedereen kan dansen. Het hoeft niet mooi of goed. Bij yogadans ga je op zoek naar je eigen bewegingen. Kom naar dit dansfeestje en voel je na afloop heerlijk opgeladen en ontspannen.


YOGA & MEDITATIE OP HET STRAND

 

 

 

In de vroege ochtend yoga doen met de voeten in het zand, de wind in de haren en de zee als uitzicht. Mediteren met de zonsondergang, rustig alles loslaten.


Yoga Festival Schiermonnikoog wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:

Yoga Festival Schiermonnikoog is een samenwerking tussen Open Yoga & Yoga op Schiermonnikoog en onderdeel van Stichting NoorderBeeld.